Updates

updates

Iets met LEGO®?

"Je doet iets met LEGO?" Dit is de meest gemaakte opmerking tot nu toe die ik heb gehoord van mensen in mijn directe omgeving. En vaak blijft het dan even stil gevolgd door een vragende blik. Enthousiast begin ik dan natuurlijk te vertellen over hoe tof en leuk het is, wat de resultaten zijn, de focus die de deelnemers hebben, het snelle resultaat en over de workshops die ik heb georganiseerd.

Lees verder.

Ideation Workshop met LEGO® SERIOUS PLAY®

Aan het managementteam heb ik een interne ideation workshop mogen geven om met LEGO® SERIOUS PLAY® nieuwe productideeën te bedenken. De workshop duurde 4 uur en het resultaat is dat er 8 concrete ideeën zijn gepresenteerd door de leden van het managementteam. Deze hebben we met het 3 Horizons Framework van McKinsey onderverdeeld en geprioriteerd.

Lees verder.

Workshop Purpose Statement

Aan een groep change managers heb ik een workshop mogen geven om met behulp van LEGO® SERIOUS PLAY® op zoek te gaan naar de purpose statement van de organisatie. De workshop is gebaseerd op de theorie van de "Golden Circle" van Simon Sinek.

Lees verder.

De LEGO® Duck challenge

Een van de bekendste oefeningen binnen de LEGO® SERIOUS PLAY® methode is de ‘Duck challenge’. Het idee van de oefening is om met 6 blokjes in 60 seconden een eend te bouwen. Niets meer dan dat. Maar juist achter deze simpelheid, schuilt de kracht van de LEGO® blokjes.

Lees verder.